Ancestral Health SymposiumNL 2017

Over gezondheid vanuit evolutionair perspectief - Thema: Leefstijlinterventies


Schrijf je in

Introductie

Nederland staat voor een grote uitdaging

Welvaartsziekten trekken een steeds zwaardere wissel op onze economie en levenskwaliteit. De exploderende ziektelast kan slechts ten dele worden verklaard door de vergrijzing. Zijn mensen voorbestemd om chronisch ziek te worden? Een groeiende groep artsen en wetenschappers veronderstelt dat de ‘westerse’ ziekten voornamelijk worden veroorzaakt door een mismatch tussen onze huidige leefstijl en de leefomstandigheden waarin wij evolueerden.

Om dit evolutiegeneeskundige perspectief ook in Nederland beter op de kaart te zetten, werd op 26 september 2015 in Groningen het eerste Ancestral Health Symposium Nederland gehouden. Het eerste symposium was een groot succes. Zowel de clinics als de lezingen, de commerciële stands als de boekentafels op het uitverkochte symposium werden goed gewaardeerd.

Het derde Nederlandse Ancestral Health Symposium zal worden gehouden op 30 september in Maastricht met het thema Leefstijlinterventies. Hanno Pijl en Leo Pruimboom zijn de key-note speakers.


Benieuwd naar de mensen achter het symposium? de vrijwilligers

Informatie

Zaterdag 30 september in Maastricht

Lezingen

Thema 2017: Leefstijlinterventies. Keynote speakers: Hanno Pijl en Leo Pruimboom.Clinics

Lekker even uitwaaien en ook nog iets leren over gezond bewegen tijdens een clinic.Community

Connect met mensen en bedrijven die gezond zijn en blijven hoog in het vaandel hebben.

Waar

Maastricht, Universiteitssingel 40

Wanneer

30 september 2017

Prijzen

Normaal tarief: 205,-. Kortingstarief 95,-.


Sprekers

Keynote speakers: Hanno Pijl en Leo Pruimboom

Hanno Pijl
video

Hanno Pijl

Hanno Pijl is internist-endocrinoloog en hoogleraar Diabetologie in het Leids Universitair Medisch Centrum.


Leo Pruimboom
video

Leo Pruimboom

Leo Pruimboom is fysiotherapeut en fysioloog, gepromoveerd in de evolutionaire geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen...


Harriët Verkoelen & Peter Gunst
video

Harriët Verkoelen & Peter Gunst

Met de gangbare behandeling van diabetes maken artsen de diabetespatiënt zieker. De huidige dominante aanpak van diabetes (type2) is namelijk gebaseerd op een verkeerde veronderstelling...


Remko Kuipers
video

Remko Kuipers

Remko Kuipers studeerde farmacie en geneeskunde en verwierf zijn PhD in Evolutionaire Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel is hij in opleiding tot cardioloog in het OLVG in Amsterdam.


Hans van Kuijk
video

Hans van Kuijk

Hans van Kuijk koos na zijn studie geneeskunde in Utrecht voor de specialisatie sportgeneeskunde...


Vita Gurvits
video

Vita Gurvits

Vita Gurvits is 6e-jaars student geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen


Lucienne van Leeuwen & Mina van Brunschot

Lucienne van Leeuwen & Mina van Brunschot

Lucie en Mina zijn oergezondbewegers, samen goed voor bijna 30 jaar lesgeefervaring. Ze zijn opgeleid door biomechanicus Katy Bowman en dragen haar werk uit op Move Your DNA-weekenden.


Tessa Backhuijs
video

Tessa Backhuijs

Tessa Backhuijs is sportarts in het Amphia Ziekenhuis Breda en werkt als docent bij Fontys Paramedische Hogeschool. Verder is ze semiprofessioneel wielrenster van Team Ciclo Basso Vicenza Reasons.


Stephanie Schnorr
video

Stephanie Schnorr

Stephanie Schnorr is a biological anthropologist who studies the role of diet and the gut microbiome in human evolution.Clinics

Het ademende lichaam

Het ademende lichaam

De taal van het eigen lichaam leren verstaan is een verfijnde kunst die we vaak verleerd zijn maar zeker weer te leren is!


Move Your DNA

Move Your DNA

De moderne mens - ja, ook u en wij - heeft een zeer eenzijdig bewegingspatroon. We zijn geconditioneerd in stilzitten: op school, aan tafel, tijdens eten, werk of hobby...


Posturologie

Posturologie

In ons huidige beweeg en leefpatroon zit de gemiddelde Nederland 8,7 uur in voornamelijk dezelfde positie. (1) De afname in beweging...


De rewilding lifestyle

De rewilding lifestyle

In onze huidige westerse leefwereld gaat het behoorlijk hard en lopen we onszelf voortdurend voorbij. Druk, druk, druk. Stijf, stijf, stijf. Moe, moe, moe. Zowel geest als lichaam dragen hier de gevolgen van.


Back to basics: bushcraft!

Back to basics: bushcraft!

Het kunnen maken en het brandend houden van een vuur is de meest belangrijke en meest bruikbare vaardigheid als je in de natuur vertoeft!  Een goed gemaakt en onderhouden vuur geeft je warmte en licht...


Lage locomotie, bewegen op handen en voeten

Lage locomotie, bewegen op handen en voeten

Bij Jaap's Gym geven wij Lage locomotie. Een manier van bewegen die erg dynamisch is en superveel plezier geeft aan training.Stands

Tasty Basics

Tasty Basics

TastyBasics inspireert en activeert mensen tot het maken van bewuste keuzes in voeding. Om je fit te voelen en goed voor je zelf te zorgen.


The New Food

The New Food

Koolhydraatarm/LCHF-expert Matty Barnhoorn (1962) eet zelf al sinds 2001 puur koolhydraatarm. Ze viel destijds in korte tijd ruim 30 kilo af. Maar er veranderde meer: ze voelde zich al na een paar dagen heel veel beter.


De Woeste grond

De Woeste grond

Online Natuurslager De Woeste Grond staat voor duurzaamheid, diervriendelijkheid, gezondheid en smaakvol. Deze kernwaarden maken het grasgevoerde natuurvlees puur én gegarandeerd meukvrij!


De Trek Outdoor

De Trek Outdoor

Onze filosofie is verander de natuurlijke houding van je voeten niet. Door het dragen van barefootschoenen kunnen de voeten weer bewegen zoals ze ontworpen zijn. Daarnaast worden ze sterker en kan het je lichaamshouding verbeteren.


MyMicroZoo

MyMicroZoo

MyMicroZoo laat consumenten kennismaken met de bacteriën in hun darmen.Boekentafels

Harriët Verkoelen

Harriët Verkoelen

Dit boek: ‘Afvallen met de Wet van Harriët. Koolhydraatbeperkt werkt’ ontstond nadat ik in 10 afleveringen van het programma RTL Breakfastclub was geweest. Tijdens mijn werkzaamheden als diëtist en diabetesverpleegkundige zag ik dat de huidige voeding voor diabeten helemaal niet voldeed...


Remko Kuipers

Remko Kuipers

Ongeveer 6 miljoen jaar geleden had de mens een laatste gemeenschappelijke voorouder met de chimpansee. Sindsdien is de mens zijn eigen gang gegaan, waarbij de eerste 5,99 miljoen jaar een voeding uit jagen en verzamelen...


Hanno Pijl

Hanno Pijl

Heb je type 2 diabetes? Weet dan dat je zelf erg veel kan doen om dat beter te maken. Leer hoe je in 10 stappen je bloedwaarden kan verbeteren, je medicijnen kan verminderen en je veel beter kan gaan voelen.


Laat je hart ademen

Laat je hart ademen

De cd ‘Laat je hart ademen’ sluit aan op de Clinic over adem vandaag. De cd is bedoeld voor mensen die hun lichaamsbewustzijn willen verdiepen en de verbinding met hun hart willen verstreken.


Yvonne Lemmers

Yvonne Lemmers

Diëtiste Yvonne Lemmers (1960) begeleidt sinds 2005 - op haar geheel eigen koolhydraatbeperkte wijze - mensen die af willen vallen. In het basisboek Opgewicht beschrijft ze het Grip Op Koolhydraten (GOK) programma...


Marie-José Torenvliet

Marie-José Torenvliet

Marie-José Torenvliet (1973), diëtist met een eigen praktijk, beschrijft de 15 soorten honger en legt uit waarom het ervaren van echte honger, de poort naar leefstijlverandering is. 


Lucienne van Leeuwen & Mina van Brunschot

Lucienne van Leeuwen & Mina van Brunschot

Meer van jezelf bewegen: waarom, hoe en wat is het effect?  Katy Bowman heeft er inmiddels 8 boeken over geschreven, van praktische gidsen met oefeningen tot essays over het verbeteren van je leefomgeving.


Nieuwsbrief

Contact