Ancestral Health SymposiumNL 2016

Over gezondheid vanuit evolutionair perspectief


Schrijf je in

Introductie

Nederland staat voor een grote uitdaging

Welvaartsziekten trekken een steeds zwaardere wissel op onze economie en levenskwaliteit. De exploderende ziektelast kan slechts ten dele worden verklaard door de vergrijzing. Zijn mensen voorbestemd om chronisch ziek te worden? Een groeiende groep artsen en wetenschappers veronderstelt dat de ‘westerse’ ziekten voornamelijk worden veroorzaakt door een mismatch tussen onze huidige leefstijl en de leefomstandigheden waarin wij evolueerden.

Om dit evolutiegeneeskundige perspectief ook in Nederland beter op de kaart te zetten, werd op 26 september 2015 in Groningen het eerste Ancestral Health Symposium Nederland gehouden. Het eerste symposium was een groot succes. Zowel de clinics als de lezingen, de commerciële stands als de boekentafels op het uitverkochte symposium werden goed gewaardeerd. Opnames van de presentaties kun je hier vinden.

Het tweede Nederlandse Ancestral Health Symposium zal worden gehouden op 22 oktober 2016 in Leiden met de thema’s darm en vuur. Prof. dr. Alessio Fasano en prof. dr. Wil Roebroeks zijn de key-note speakers.


Benieuwd naar de mensen achter het symposium? de vrijwilligers

Informatie

Zaterdag 22 oktober 2016 in Leiden

Lezingen

Alessio Fasano over gluten. Wil Roebroeks over vuur.Clinics

Lekker even uitwaaien en ook nog iets leren over gezond bewegen tijdens een clinic.Community

Connect met mensen en bedrijven die gezond zijn en blijven hoog in het vaandel hebben.

Waar

Leiden, Leids Universitair Medisch Centrum.

Wanneer

Zaterdag 22 oktober 2016, van 8:00 tot 17:30

Prijzen

Normaal tarief: € 205,-. Kortingstarief: € 95,-


Sprekers

Keynote speakers: Alessio Fasano en Wil Roebroeks.

Alessio Fasano
video

Alessio Fasano

World-renowned pediatric gastroenterologist, research scientist and entreprenuer Alessio Fasano, M.D., is the W. Allan Walker Professor of Pediatric Gastroenterology at Harvard Medical School and Chief of the Division of Pediatric Gastroenterology and Nutrition at MassGeneral Hospital for Children.


Wil Roebroeks

Wil Roebroeks

Wil Roebroeks is Professor of Palaeolithic Archaeology at Leiden University and an expert in the field of the archaeology of early hominins, with a focus on Neanderthal studies. He has published widely on various aspects of the behaviour of extinct hominins.


Geja Heinen
video

Geja Heinen

Geja Heinen, Msc in clinical Psycho Neuro Immunology (Girona), Msc in Health, Education and Promotion (Maastricht), orthomoleculair therapeut en natuurdiëtist. Geja heeft een passie voor preventie en healthy aging.


Vincenzo Fogliano
video

Vincenzo Fogliano

Prof. Fogliano is a food scientist. After 20 years of career at the University of Naples as professor in Biochemistry, Food Chemistry and Functional Foods, from 2013 he became chair of the Food Quality & Design group at Wageningen University.


Elske Bos

Elske Bos

Dr. E.H. Bos (Elske) is opgeleid als bioloog, filosoof en fietsenmaker, en is gepromoveerd op een onderzoek naar risicofactoren voor depressie.


Josephine Joordens
video

Josephine Joordens

Jose Joordens is a marine biologist who obtained a PhD in geology, and is now a researcher at the Faculty of Archaeology of Leiden University. Her topic is the study of human evolution.


Peter Joosten
video

Peter Joosten

Wat is de impact van technologische innovatie op de mens? Hoe verhoudt nieuwe technologie in de vorm van apps, gadgets en wearables zich tot het evolutionair raamwerk?


Food dialogue tussen Alessio Fasano en Frits Koning

Food dialogue tussen Alessio Fasano en Frits Koning

Non Celiac Gluten Sensitivity: real clinical entity or mainly fad?Clinics

Mina van Brunschot en Lucienne van Leeuwen

Mina van Brunschot en Lucienne van Leeuwen

In onze moderne cultuur draait het om het wasbordje en er strak uitzien. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat dat chronisch intrekken en optrekken van je buikspieren met je binnenste doet?


Moniek Westerman

Moniek Westerman

De ruimte voor een cross­over zoals in deze Clinic is er maar zelden, maar dat is juist een spannende dimensie. Naast voedsel verkrijgen hebben mensen altijd iets willen maken, zolang de beschaving bestaat.


Vincent Barink en Ruth Langemeijer

Vincent Barink en Ruth Langemeijer

De workshop Barefoot running wil je laten voelen en ervaren dat rennen op blote voeten of rennen met minimalistische schoenen niet gevaarlijk is. De workshop gaat in op de vele vooroordelen die er zijn.


Anatomisch Museum

Anatomisch Museum

Het Anatomisch Museum van het Leids Universitair Medisch Centrum staat ten dienste van het medisch en biomedisch onderwijs. Sinds de verhuizing naar Gebouw 3 , staan ruim 800 preparaten en modellen in een modern ingericht museum, midden in het onderwijscentrum van het LUMC.


Coen Koch

Coen Koch

In deze clinic verkennen we alle fundamenten van jouw menselijk bewegen en gaan we al rennend, kruipend, klimmend, tillend, swingend en springend lol hebben met elkaar. Ofwel natuurlijk bewegen in de breedste zin des woords.


Ludka Vloemans & Liesje Thienpont-Smit

Ludka Vloemans & Liesje Thienpont-Smit

Onze voeten zijn van nature flexibel en sterk. Door het dragen van te smalle en stijve schoenen (alle traditionele modieuze schoenen) wordt de voet te veel beperkt in zijn natuurlijke bewegingspatroon.Stands

Tasty basics

Tasty basics

TastyBasics inspireert en activeert mensen tot het maken van bewuste keuzes in voeding. Om je fit te voelen en goed voor je zelf te zorgen.


VoetAktief

VoetAktief

Naast het geven van workshops en lezingen over het activeren van voeten, bieden we ook een leuk assortiment producten aan die helpen om de voeten weer in beweging te zetten.


MyMicroZoo

MyMicroZoo

MyMicroZoo laat consumenten kennismaken met de bacteriën in hun darmen.


Wereld van Zeewier

Wereld van Zeewier

Wereld van Zeewier is de grootste aanbieder in Nederland van producten op basis van Europees (Frans, Iers en Nederlands) zeewier. Zeewier is natuurlijk, duurzaam, gezond en ….. lekker!


Beebox, De biologische maaltijdbox

Beebox, De biologische maaltijdbox

De biologische maaltijdbox van Nederland, Beebox, is een concept waarbij je de ingrediënten en recepten voor 3 avondmaaltijden krijgt thuisbezorgd.Boekentafels

Marijke Samsom

Marijke Samsom

Veel mensen worstelen met voeding. Gewoon eten wat je lekker vindt ‘mag’ niet meer. Mensen moeten kiezen voor de ‘gezonde voeding’ zoals de voedingsvoorlichting ons die voorhoudt, lekker of niet. Maar is die voeding ‘gezond’ en vermindert die de kans op de alsmaar verder oprukkende ‘welvaartsziekten’?


Marinka Bil

Marinka Bil

Wat doe jij met je kennis over gezonde voeding? Heb je dit je al helemaal eigen gemaakt, of worstel je er soms nog mee? Want waar kennis van voeding en levensstijl natuurlijk ontzettend belangrijk is, zit de echte uitdaging hem in de praktische toepassing ervan.


Yvonne Lemmers

Yvonne Lemmers

Diëtiste Yvonne Lemmers (1960) begeleidt sinds 2005 - op haar geheel eigen koolhydraatbeperkte wijze - mensen die af willen vallen. In het basisboek Opgewicht beschrijft ze het Grip Op Koolhydraten (GOK) programma...


Richard de Leth

Richard de Leth

Waarom kwamen er vroeger geen moderne ziektes voor? Waarom schrijft de huisarts geen broccoli voor? Moeten we wachten tot ons lijf iets mankeert of kunnen we zorgen dat we niet ziek worden…


Henderina Mantel

Henderina Mantel

De onderwerpen darmflora en darmgezondheid zijn actueler dan ooit. Antibiotica hebben steeds minder te bieden. Medicijnen geven lang niet altijd het antwoord waar we naar op zoek zijn...


Ria Penders

Ria Penders

Ria Penders houdt zich al jaren bezig met ecologische voeding en complementaire geneeskunde. Ze is orthomoleculair diëtist en kPNI-therapeut. In haar praktijk begeleidt ze vele mensen op hun zoektocht naar gezondheid.


Ruth Langemeijer

Ruth Langemeijer

Hoe kunnen we ons lichaam weer in beweging krijgen als we onze voeten decennia hebben beperkt in hun vrijheid? Is het werkelijk zo simpel door gewoonweg onze schoenen uit te doen en onze voeten de wijde wereld in te laten gaan?


Nieuwsbrief

Contact