Symposium 2019

Het vierde Nederlandse Ancestral Health Symposium zal worden gehouden op 12 oktober 2019 in Van Hall Larenstein, Velp met als thema: Fat & Cool. Jaap Seidell en Amber O'Hearn zijn de keynote speakers.

jaap-seidellamber-ohearn

Keynote speaker: Jaap Seidell

De lezing van Jaap Seidell gaat over de irrelevantie van nutritionisme. Nutritionisme is een paradigma dat veronderstelt dat het de wetenschappelijk identificeerbare voedingsstoffen in voedingsmiddelen zijn die de waarde van voedingsmiddelen in een dieet uitmaken. Met andere woorden, het idee dat de voedingswaarde van een voedingsmiddel de optelsom is van alle individuele voedingsstoffen, vitaminen, en andere elementen. De term impliceert dat het enige nut van eten is om het lichaam gezond te houden.

Keynote speaker: Amber O’Hearn

De lezing van Amber O’Hearn gaat over de rol van vet in het lichaam en in de voeding. Het gaat in op het verschil tussen mens en (zoog)dieren in de rol die lichaamsvet speelt, en op het vermogen van mens en (zoog)dier om ketonen te genereren die door de hersenen als brandstof wordt gebruikt.

Andere sprekers zijn o.m. Peter Voshol.

Wil je hier graag bij zijn? inschrijving AHS Symposium 2019

Om een presentatievoorstel in te dienen: voorstel lezing indienen.

Gepubliceerd in: symposia

2 over: “Symposium 2019

  1. Echt (smakelijk) hollands! Ondergetekende wil gaarne gebruik maken van de vroegboek (low carb) korting, maar vindt het programma inclusief de namen van de sprekers belangrijk. Wanneer denkt u daarover te kunnen beschikken?

    1. Fred, we streven er naar om voor eind juli alle sprekers vastgelegd hebben, maar de praktijk is soms weerbarstig want er kan zomaar iets tussen komen, zoals we ondervonden hebben met de afzegging van Robb Wolf vanwege een verhuizing. Maar hou de website en/of de nieuwsbrief in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Contact