Symposium 2017

Het derde Nederlandse Ancestral Health Symposium dat werd gehouden op 30 september 2017 in Maastricht had het thema leefstijlinterventies.

Hanno Pijl Spreker Ancestral Health Symposium Leo Pruimboom - Spreker Ancestral Health Symposium NL 2017

Keynote speakers: Hanno Pijl en Leo Pruimboom

Hanno Pijl vertelt in zijn keynote het verhaal van een moderne zondeval. Onze voorkeur voor zoet is diep geworteld in ons evolutionair verleden. Onze intellectuele ontwikkeling bracht de techniek om maximaal in die biologisch gedreven behoefte te voorzien. Helaas veroorzaakt dat diabetes. In zijn voordracht schetst Pijl deze achtergrond, maar hij spreekt ook over de klinische consequenties die dit snel terrein winnende inzicht heeft of zou moeten hebben.

Leo Pruimboom verhaalt over de afwezigheid van deze evolutionaire druk uitoefenende factoren, gecombineerd met moderne antropogene risicofactoren als een zittend leven, te veel eten en milieuvervuiling, heeft de mens extreem kwetsbaar gemaakt en vatbaar voor niet overdraagbare chronische ziekten. Tien dagen per maand leven onder meer evolutionair normale omstandigheden kan ontregelde functies van het menselijk lichaam herstellen en bescherming bieden tegen de ziekmakende aspecten van de moderne leefstijl.

Meer lezingen van Symposium Ancestral Health 2017 kun je hier vinden.

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven