Symposium 2016

Het tweede Nederlandse Ancestral Health Symposium werd gehouden op 22 oktober 2016 in Leiden met de thema’s darm en vuur. Prof. dr. Alessio Fasano en prof. dr. Wil Roebroeks waren de keynote speakers.

Keynote speakers: Alessio Fasano en Wil Roebroeks

Het gebruik van vuur is een typisch menselijke karateristieke eigenschap in de manier van leven wat ons van alle andere zoogdieren onderscheidt, inclusief de mensapen: we zijn helemaal afhankelijk van vuur voor de bereiding van ons eten, om warm te blijven, voor vervoer en voor de productie van goederen. Verassend genoeg hebben wetenschappers weinig benul van wanneer in het verloop van onze menselijke evolutie we begonnen met het gebruik van vuur, en welke biologische en sociale effecten vuur mogelijk heeft gehad op onze evolutie. Waarom is dat, en hoe kunnen we vooruitgang boeken op dit Terrein?

Meer lezingen van Symposium Ancestral Health 2016 kun je hier vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Donaties

De voortstuwende kracht achter de Ancestral Health Stichting zijn de vrijwilligers, de bezoekers van de symposia en de sponsoren. Jouw donatie kan ons helpen om te groeien en onze positie te versterken.

Alle binnengekomen donaties zorgen er voor dat voeding en levensstijl meer op de kaart komt als interventie om de chronische ziektelast terug te draaien.

Alvast bedankt voor uw donatie.
Robert de Vos, voorzitter

Doneer

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven