Leo Pruimboom

The Study of Origin

Mensen evolueerden onder gevaarlijke omstandigheden en leerden hoe ze hierin konden overleven. Klimaat en ziekteverwekkers oefenden gedurende miljoenen jaren de belangrijkste evolutionaire druk uit en wij zijn het resultaat daarvan. Logisch redeneren rechtvaardigt de conclusie dat mensen vandaag de dag nog dezelfde genetische en epigenetische make up hebben die onze voorouders in staat stelde klimatologische en pathogene uitdagingen het hoofd te bieden. Tegenwoordig zijn deze uitdagingen vrijwel afwezig. De afwezigheid van deze evolutionaire druk uitoefenende factoren, gecombineerd met moderne antropogene risicofactoren als een zittend leven, te veel eten en milieuvervuiling, heeft de mens extreem kwetsbaar gemaakt en vatbaar voor niet overdraagbare chronische ziekten. Tien dagen per maand leven onder meer evolutionair normale omstandigheden kan ontregelde functies van het menselijk lichaam herstellen en bescherming bieden tegen de ziekmakende aspecten van de moderne leefstijl.


Leo Pruimboom

Leo Pruimboom is fysiotherapeut en fysioloog, gepromoveerd in de evolutionaire geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen... op een onderzoek naar de fysiologische effecten van relatief kortdurende blootstelling aan de omstandigheden waarin mensen leefden in het paleolithicum.

Donaties

De voortstuwende kracht achter de Ancestral Health Stichting zijn de vrijwilligers, de bezoekers van de symposia en de sponsoren. Jouw donatie kan ons helpen om te groeien en onze positie te versterken.

Alle binnengekomen donaties zorgen er voor dat voeding en levensstijl meer op de kaart komt als interventie om de chronische ziektelast terug te draaien.

Alvast bedankt voor uw donatie.
Robert de Vos, voorzitter

Doneer

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven