Peter Joosten

Paleo 2.0: de toekomst van de evolutiegeneeskunde

Wat is de impact van technologische innovatie op de mens? Hoe verhoudt nieuwe technologie in de vorm van apps, gadgets en wearables zich tot het evolutionair raamwerk? Technologie kan zowel gebruikt worden om gedrag te registreren en te monitoren (quantified self) als ook om direct in te grijpen op het menselijk lichaam (biohacking).

Peter Joosten is een frontfiguur binnen de Nederlandse Quantified Self beweging. Hij blogt op zijn website ProjectLeven.nl en is een menselijk proefkonijn. Op basis van onderzoek implementeerde hij niet alleen diverse aspecten van het evolutiegeeskundige perspectief in zijn eigen leven (paleo), hij keek ook wat deze interventies deden met diverse relevante parameters. Peter gaat in zijn lezing in op de waarde van het zelfexperiment. Wanneer is technologie behulpzaam en wanneer niet? Is er ook een keerzijde aan deze ontwikkelingen?


Peter Joosten

Wat is de impact van technologische innovatie op de mens? Hoe verhoudt nieuwe technologie in de vorm van apps, gadgets en wearables zich tot het evolutionair raamwerk?

Ancestral Health Symposia Sprekers

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven