Geja Heinen

Geja Heinen, Msc in clinical Psycho Neuro Immunology (Girona), Msc in Health, Education and Promotion (Maastricht), orthomoleculair therapeut en natuurdiëtist. Geja heeft een passie voor preventie en healthy aging. Tijdens haar masterstudies waren chronische vermoeidheid en het effectief bewerkstelligen van leefstijlverandering haar specifieke aandachtsgebieden. Zij is gastdocent aan de Haagse Hogeschool, scientific counselor, verzorgt cursussen en nascholingen op haar vakgebied en is spreker tijdens evenementen en congressen.

Titel presentatie: De rol van microbioom en de gut-brain-axe bij stress, depressie en burn-out en oplossingen vanuit evolutionair perspectief

Samenvatting

Uit onderzoek blijkt meer en meer dat onze mentale gezondheid mede bepaald wordt door onze darmgezondheid via de gut-brain-axis. Het feit dat we 10 keer meer bacteriën in onze darmen bezitten dan dat we menselijke cellen hebben doet al vermoeden dat er een grote impact is van ons microbioom. Stress verhoogt de darmpermeabiliteit en voeding en leefstijl beïnvloeden de samenstelling van het microbioom en daarmee (ook) ons geestelijk welzijn. Onze microbiota hebben we evolutionair verkregen vanuit de symbiotische ontwikkeling met de natuur om ons heen en daar liggen ook de mogelijkheden voor oplossingen bij een verstoring van het microbioom.


Geja Heinen

Geja Heinen, Msc in clinical Psycho Neuro Immunology (Girona), Msc in Health, Education and Promotion (Maastricht), orthomoleculair therapeut en natuurdiëtist. Geja heeft een passie voor preventie en healthy aging.Tijdens haar masterstudies waren chronische vermoeidheid en het effectief bewerkstelligen van leefstijlverandering haar specifieke aandachtsgebieden. Zij is gastdocent aan de Haagse Hogeschool, scientific counselor, verzorgt cursussen en nascholingen op haar vakgebied en is spreker tijdens evenementen en congressen.

Ancestral Health Symposia Sprekers

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven