Elske Bos

Elske Bos

Dr. E.H. Bos (Elske) is opgeleid als bioloog, filosoof en fietsenmaker, en is gepromoveerd op een onderzoek naar risicofactoren voor depressie.

Idiografisch onderzoek: Wat werkt voor mij of mijn patiënt?

In de huidige wetenschappelijke praktijk geldt de ‘randomized controlled trial’ als de gouden standaard voor effectonderzoek. Ook heerst de opvatting dat de steekproef van studies zo groot mogelijk moet zijn. Je kunt je echter afvragen in hoeverre de resultaten van dergelijk onderzoek van toepassing zijn op specifieke individuen. Misschien gaan ze wel vooral over een niet-bestaand ‘gemiddeld individu’. In deze lezing gaan we in op de voor- en nadelen van traditionele groepsstudies en de mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek te doen dat van toepassing is op concrete personen.

Dr. E.H. Bos (Elske) is opgeleid als bioloog, filosoof en fietsenmaker, en is gepromoveerd op een onderzoek naar risicofactoren voor depressie. Momenteel is zij werkzaam als postdoc onderzoeker bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de Rijksuniversiteit Groningen.


Ancestral Health Symposia Sprekers

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven