Tom Fox

Tom Fox is sportwetenschapper, Heilpraktiker en therapeut voor klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI). Hij is docent trainingswetenschap, sportgeneeskunde (D), fysiologie, voedingsleer, orthomoleculaire gezondheidsleer, evolutieleer en kPNI. Sinds 2003 organiseert hij opleidingen in deze vakgebieden voor duitstalige landen en de laatste jaren is hij ook als docent in Nederland aan de slag.

Op het AHS 2015 zal Tom dieper ingaan op zijn aandachtsgebied: de invloed van evolutionair aangepaste inspanning en beweging op de gezondheid van de mens vanuit het perspectief van de kPNI.

Beweging is meer dan spieren gebruiken. Spieren concurreren continu met andere organen om energie. Immuunsysteem, centraal zenuwstelsel, spijsverteringsorganen en overige weefsels staan dus dagelijks in communicatie met onze spieren. De consequenties van beweging wel of niet zijn dus ook in bijna alle andere lichaamsdelen te vinden. Wat doet beweging met ons immuunsysteem? Welke effecten ontstaan op het niveau van het CZS? Verandert beweging ons gedrag? Uiteindelijk is het gebruik van spieren een psycho-neuro-immunologisch onderwerp.


Tom Fox

Sportwetenschapper Tom Fox zal onder andere ingaan op de effecten van beweging op het immuunsysteem en het centraal zenuwstelsel. Verandert beweging zelfs ons gedrag?

Ancestral Health Symposia Sprekers

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven