Janet Noome

Ik heb als werkmotto: het resultaat telt. Dat prikkelt mij en zet aan tot zoeken naar de juiste dieetinterventie. Vooral die situaties waarin ik voorheen vastliep in de reguliere dieetadviezen dagen mij uit tot een andere aanpak. Toen Nederland in 2007 nog massaal aan de eierkoeken zat legde ik mijn cliënten al uit dat minder koolhydraten in de voeding een betere benadering is bij metabole problemen als obesitas en diabetes. In die periode is ook mijn interesse voor de paleo voeding ontstaan en die beide voedingsvisies probeer ik zo goed mogelijk te mixen in mijn dagelijkse werk. Hierbij worden de grenzen van de voedingsprotocollen opgezocht. Met als doel dat mijn patiënten zich beter gaan voelen en aantoonbaar gezondheidswinst boeken. Bij deze aanpak baseer ik mij op wetenschappelijk onderzoek en niet op commerciële belangen.

Ik heb als diëtist werkervaring in de klinische setting van het ziekenhuis, verpleeghuis, was docent aan een instellingskoksopleiding en heb sinds 10 jaar mijn eigen diëtistenpraktijk binnen een Huisartsen Groepspraktijk in Emmen. Daarnaast ben ik één van de oprichters en tevens bestuurslid van de Drentse Diëtisten Vereniging. Een beroepsvereniging waarin alle 1e lijn diëtisten werkzaam in de provincie Drenthe verenigd zijn.

Op het AHS-NL 2015 ga ik onder andere in op de weerstanden waar ik als diëtist tegenaan loop als je afwijkt van de standaard dieetadvisering in de dagelijkse praktijk. Maar ook belicht ik de mooie resultaten van een koolhydraatarme(re) voeding met de paleo-touch.


Janet Noome

Toen Nederland in 2007 nog massaal aan de eierkoeken zat legde diëtiste Janet Noome haar cliënten al uit dat een vanuit evolutionair perspectief logische voeding een betere benadering is bij metabole problemen als obesitas en diabetes.

Ancestral Health Symposia Sprekers

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven