Evert Berkelaar

Evert Berkelaar

Evert Berkelaar deed de eerste Nederlandse studie naar de effecten van een paleolithische voeding bij mensen met het metabool syndroom. Evert deed zijn Masteropleiding aan de Universiteit van Gerona (Spanje), waar hij o.a. les kreeg van professor Cordain, de grondlegger van het Paleodieet.Onlangs werd de wetenschappelijk studie gepubliceerd waar hij samen met collega’sjaren aan gewerkt heeft. De studie toonde de gunstige effecten van het paleodieet bij mensen die lijden aan het metabool syndroom.

Evert Berkelaar (1980) publiceerde in 2008 de eerste Nederlandstalige website over het paleodieet (www.hetpaleodieet.nl). Als zelfstandig therapeut/personal trainer begeleidt hij sinds 2009 dagelijks mensen op basis van de paleo principes. Ook geeft hij lezingen en seminars en is hij de initiator en docent bij de opleiding ‘Paleo principe’ voor professionals. Inmiddels heeft hij duizenden mensen geïnspireerd om over te stappen op de paleo-leefstijl. Op zijn eigen website www.evertberkelaar.nl biedt hij diverse uitgebalanceerde paleo menu’s aan en schrijft hij artikelen over allerlei onderwerpen die hij in zijn dagelijkse werk met de paleolifestyle tegenkomt.

Evert deed zijn Masteropleiding aan de Universiteit van Gerona (Spanje), waar hij o.a. les kreeg van professor Cordain, de grondlegger van het Paleodieet.Onlangs werd de wetenschappelijk studie gepubliceerd waar hij samen met collega’sjaren aan gewerkt heeft. De studie toonde de gunstige effecten van het paleodieet bij mensen die lijden aan het metabool syndroom.


Ancestral Health Symposia Sprekers

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven