Bert Otten

Lopen en hardlopen: 5 miljoen jaar onderweg

Op zich is lopen op twee benen niet zo heel bijzonder in het dierenrijk, maar de consequenties ervan voor de mens zijn opmerkelijk. En dus heeft het zin om naar de voorgeschiedenis te kijken. Hoe zijn ons brein en lichaamsbouw veranderd en wat betekent dat voor lopen en hardlopen in de hedendaagse wereld.

Over Bert Otten

Egbert Otten is hoogleraar “NeuroMechanica” bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het UMCG te Groningen sinds 2005. Zijn onderzoek betreft de aansturing van bewegingen bij mensen en aanpassingen er aan bij sport en revalidatie. In dat onderzoekgebied begeleidt hij tien promovendi.

Hij studeerde biofysica en promoveerde cum laude aan de Rijksuniversiteit te Leiden en ontving een landelijke prijs voor de originaliteit van zijn proefschrift. Hij was gastdocent aan Harvard en heeft een aantal patenten op zijn naam staan voor hulpmiddelen van het bewegingsapparaat. Hij was docent van het jaar (publieksprijs) van de Rijksuniversiteit Groningen in 2013.


Bert Otten

Professor Bert Otten bestudeert als biofysicus menselijke bewegingen en zal vertellen over de consequenties van (hard)lopen op twee benen voor brein en lichaamsbouw.

Ancestral Health Symposia Sprekers

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven