Voorkom Alzheimer door leefstijl

De ziekte van Alzheimer is een aandoening die grotendeels het gevolg is van een slechte metabolische gezondheid volgens Dr. Paul Mason uit Australië. Hoe dat zit legt hij haarfijn uit in een video.

De ziekte van Alzheimer is een aandoening die iets meer dan 100 jaar geleden voor het eerst werd vastgesteld. Sindsdien is het een epidemie geworden. De reden hiervoor is dat de ziekte van Alzheimer, die 70% van alle gevallen van dementie veroorzaakt, een stofwisselingsziekte van de hersenen is. En onze metabolische gezondheid is de afgelopen decennia veel slechter geworden. Dit is de reden waarom farmaceutische bedrijven die geloven dat de ziekte van Alzheimer een genetische aandoening is, hebben gefaald, ondanks dat ze veel geld hebben uitgegeven. Ondanks een recente goedkeuring van een geneesmiddel (Aduhelm) door de FDA waren tien van de elf leden van het eigen wetenschappelijke adviespanel van de FDA van mening dat het gebruik van dit nieuwe (en dure) geneesmiddel niet door de wetenschap werd ondersteund.

Hoe kan genetica een aandoening verklaren die pas net iets meer dan honderd jaar geleden is geconstateerd en nu inmiddels al tot epidemische proporties is gekomen?

Ook biedt de belofte van genetische therapie weinig hoop. Hoe kan genetica een aandoening verklaren die pas net iets meer dan honderd jaar geleden is geconstateerd en nu inmiddels al tot epidemische proporties is gekomen? Het is veel waarschijnlijker dat leefstijl een doorslaggevende rol speelt: vermijd suiker, eenzijdige koolhydraten en plantaardige zaadolie – zoals je die in grote hoeveelheden in ultra-verwerkt voedsel aantreft – als de pest. Zelfs het APOE4-gen betekent niet noodzakelijkerwijs dat iemand dementie zal ontwikkelen – wanneer men metabolisch gezond is – want genetica is niet het lot.

Gerelateerd

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven