Overmatige consumptie van ultrabewerkt voedsel is een maatschappelijk probleem

Jaap Seidell en Jutka Halberstadt overtuigen in hun benadering van (de overmatige consumptie en alomtegenwoordigheid van) ultrabewerkt voedsel als een maatschappelijk probleem dat vraagt om maatschappelijke (en dus ook politieke) oplossingen.
Ultrabewerkt voedsel: overal, snel, gemakkelijk én ongezond.

Jaap Seidell, keynote spreker op het komende Symposium Ancestral Health NL 2019, is hoogleraar voeding en gezondheid bij de VU Amsterdam.

Jutka Halberstadt is psycholoog en universitair ­docent kinderobesitas bij de VU.

Van de auteurs verschenen de boeken ‘Jongleren met voeding – kleine en grote vragen over een leven lang gezond eten’ (2018) en ‘Het voedsellabyrint – een weg uit het doolhof van eetadviezen en trends’ (2014) bij Uitgeverij Atlas Contact.

Kranten artikelen over gezond-eten-beleid op school

Gepubliceerd in: nieuwsGetagged als:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Contact