Microbioom en virusweerstand

Het microbioom speelt een belangrijke rol in de afweer tegen virussen, zowel in de darm als in de longen. Het gezond en divers houden van het microbioom kan een duidelijke gezondheidswinst geven en onder andere de virusweerstand verbeteren.

Factoren zoals eenzijdige voeding, te weinig beweging, te weinig vezels, stress, teveel acelluaire koolhydraten (zetmeel en suiker), vervuiling, roken en alcohol versmallen ons microbioom en geven meer groeikans aan opportunistische proteobacteriën. Een combinatie van voeding, leefstijlaanpassingen en supplementen (pre- en probiotica, enzymen) kan een inflammatoir microbioom corrigeren naar een gezond en symbiotisch microbioom dat onze virusafweer versterkt.

Lees meer in Microbioom en virusweerstand – artikel op naturafoundation.nl.

Links


Gerelateerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Donaties

De voortstuwende kracht achter de Ancestral Health Stichting zijn de vrijwilligers, de bezoekers van de symposia en de sponsoren. Jouw donatie kan ons helpen om te groeien en onze positie te versterken.

Alle binnengekomen donaties zorgen er voor dat voeding en levensstijl meer op de kaart komt als interventie om de chronische ziektelast terug te draaien.

Alvast bedankt voor uw donatie.
Robert de Vos, voorzitter

Doneer

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven