Lagerhuis zitting stelt dieet richtlijnen regering ter discussie

Tom Watson, vicevoorzitter van de Labour Party in het Verenigd Koninkrijk, verloor ruim 45 kilo aan lichaamsgewicht en draaide zijn diabetes type-2 terug met een suikervrij dieet en lichaamsbeweging training[1]. Het zal geholpen hebben met de organisatie van het historische evenement dat vorige week dinsdag plaatsvond in het lagerhuis.

Na de warm persoonlijke inleidende toespraak van Tom Watson[2] (“er is toch iets mis als iemand als ik niet gezond kan zijn wanneer die zich aan de regeringsrichtlijnen voor gezond voedsel houdt”) namen een reeks activistische artsen het woord. Een gepassioneerde speech van de welbespraakte Aseem Malhotra[3] die geen geheim maakt van de strijd die hij heeft gevoerd, en de tegenwerking die hij daarbij ondervonden heeft om de medische autoriteiten te overtuigen. Overtuigen van de noodzaak om de huidige dieet richtlijnen bij te stellen met het bewijs van het kwaad dat eenzijdige koolhydraten, suiker en bewerkte voedingsmiddelen aanrichten op de volksgezondheid. Langdurige schade wordt aangericht aan het land en de bevolking zoals de overgewicht epidemie en diabetes type-2 explosie. Hij veroordeelt de invloed die de voedings- en farmaceutische industrie op beleidsmakers uitoefenen en stelt dat deze invloed nodig afgebroken moet worden.

huidige aanbevelingen gezond voedsel van het VK in een taartdiagram: de Eatwell guide

huidige aanbevelingen gezond voedsel van het VK in een taartdiagram: de Eatwell guide

Dr. Zoe Harcombe maakt in tien minuten gehakt van de huidige aanbevelingen voor gezond voedsel van het Verenigd Koninkrijk[4].

Laat dit evenement een begin zijn voor de manier waarop in het Verenigd Koninkrijk en elders op regeringsniveau nagedacht wordt over mechanismen in de gezondheidszorg m.b.t. de bestrijding van welvaartsziekten.


links

  1. Tom Watson
  2. toespraak Tom Watson in het lagerhuis
  3. toespraak Aseem Malhotra in het lagerhuis
  4. Eatwell guide

door: Bram de Haan

Gerelateerd

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven