Het Pleidooi voor Keto

Tijdens het schrijven van zijn jongste boek speelde onderzoeksjournalist en schrijver Gary Taubes – keynote speaker op ons komend symposium – met de gedachte om het de titel “Indefensive Fad Diets” mee te geven, oftewel “Onverdedigbare Rage Diëten”, als een soort “geuzen naam”. Dit in de context van het ketogeen dieet – in het verlengde van het destijds populaire Atkins dieet – dat tevens is weggezet als een rage. Maar we mogen blij zijn dat hij in overleg met zijn uitgever uitgekomen is bij het positieve pleidooi voor de metabole voordelen van het ketogeen dieet: “The Case for Keto”.

Feit is dat veel mensen die proberen af te vallen gemotiveerd genoeg zijn om van alles te proberen. Zeker nadat men murw geworden is door de grijs gedraaide plaat met de tekst “eet minder, beweeg meer”, dat het impliciete verwijt bevat dat het allemaal aan jezelf ligt …. Wanneer het lichaam insuline resistent aan het worden is dan valt dit goedbedoelde, maar inmiddels achterhaalde, advies niet vol te houden, want men moet toch ergens de energie vandaan halen, om maar iets te noemen. Of in de woorden van Gary Taubes: “mensen met aanleg om dik te worden hebben weinig aan het advies van de doorsnee slanke arts of diëtist”.

“Mensen met aanleg om dik te worden hebben weinig aan het advies van de doorsnee slanke arts of diëtist”

Maar het ligt nog gecompliceerder, en Taubes doet het allemaal uit de doeken. Zoals een doorgewinterde advocaat in de rechtszaal hamert Gary Taubes schijnbaar onvermoeibaar met argumenten op het aambeeld van de rede, en overtuigd o.m. door de kwestie van alle denkbare kanten te benaderen. Peter Attia complimenteert Gary Taubes met de opmerking dat hij tijdens het lezen van het boek er aan herinnerd werd dat Taubes zo’n goede schrijver is: wij van Ancestral Health NL kunnen dit alleen maar volmondig beamen!

Gary Taubes op Peter Attia’s Drive podcast

Recente podcasts met Gary Taubes

Wil je Gary Taubes zien spreken?

Vergeet dan niet een kaartje te kopen voor ons komend symposium!

Koop Gary Taubes nieuwste boek “The Case for Keto”.

Gerelateerd

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven