Dr. Georgia Ede – Hoe zorg je voor mentale gezondheid met voeding?

Nieuwe kennis over metabole – en voedingspsychiatrie helpt psychiatrische patiënten hun medicijnen te verminderen of te elimineren door hun voeding aan te passen, maar welke veranderingen zijn het meest de moeite waard, en waarom?

Voedingsrichtlijnen zijn verwarrend en veranderen voortdurend. Sociale media en marketingberichten over superfoods, supplementen, plantaardige diëten, ketogene – en mediterrane diëten voor de gezondheid van de hersenen lijken met elkaar in conflict te komen, waardoor het publiek vaak besluiteloos wordt.

Wat moeten we geloven? Welke strategieën hebben het grootste potentieel om onze groeiende wereldwijde geestelijke gezondheidscrisis aan te pakken?

Zowel patiënten als behandelaars hebben behoefte aan gezond verstand, wetenschappelijk onderbouwde en bruikbare informatie over hoe ze hun geestelijke gezondheid kunnen verbeteren met betere voeding.

The brain is of course part of the body, and our metabolic health – blood-sugar levels, insulin levels, inflammation – all of those things that causing the rest of our bodies difficulties, of course our brain is not an exception. Metabolic health goes above the neckline.

Het is tijd om duidelijk te definiëren wat een hersengezond dieet zou moeten zijn: een dieet dat de hersenen voedt, energie geeft en beschermt voor een leven lang uitstekende geestelijke gezondheid.

Zou het niet geweldig zijn als psychiaters samenwerkingen aangaan met specialisten op het gebied van voeding om de metabole gezondheid van hun patiënten te verbeteren met goede voeding en leefstijl?

Hierover praat Louisette Blikkenhorst van het Ketogeen Instituut Nederland in de nieuwe Keto podcast met dr. Georgia Ede, een top specialist op gebied van voeding- en metabole psychiatrie.

Links

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven