Covid-19 hemoglobine hypoxie hypothese

Een nieuwe hypothese stelt dat COVID-19 mogelijk niet doodt door ademhalingsstoornis te veroorzaken die vervolgens de zuurstof in het bloed verlaagt, maar eerder dat het virus hemoglobine aanvalt, waardoor het vermogen om zuurstof en koolstofdioxide in het bloed te transporteren wordt beschadigd. Dit zet dan de longen onder druk, wat resulteert in de waargenomen longontsteking. Als dit waar is, is de doodsoorzaak weefselhypoxie en is longontsteking secundair.

Amber O’Hearn, (keynote speaker op het vierde Ancestral Health Symposium 2019) reflecteert, op de haar gebruikelijk grondige wijze, in een artikel op haar website op deze hypothese waarbij ze met opmerkelijke ideeën en suggesties komt.

Maar als we er in dit licht over nadenken, wijst het terug naar richtingen van causaliteit die we misschien niet eerder hadden overwogen. Wat als, … het metabool syndroom een ziekte van hypoxie is als gevolg van verminderde hemoglobine? Dit zou het verband verklaren, bijvoorbeeld met hoge ferritine- en ijzeroverbelasting. Wat als ketogene diëten het metabool syndroom helpen omdat ze helpen bij het aanvullen van rode bloedcellen?

Update

Matthew Amdahl, MD, PhD reageert in een blog-bericht op dit gearchiveerde/verwijderde blog-bericht waarin hij de hemoglobine hypothese probeert te weerleggen.

Gerelateerd

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven