Winterbijeenkomst 2018 Ancestral Health Nederland

Om 2018 goed te beginnen organiseren we een op zondag 28 januari een winterbijeenkomst in het Meeting Plaza in Hoog Catharijne te Utrecht. In evaluaties en gesprekken tijdens het symposium gaven velen van jullie jullie aan graag meer activiteiten van de stichting te zien én Melchior Meijer (weer) eens te horen spreken; zo combineren we dat. De opzet is vergelijkbaar met het symposium: een lezing, ruimte voor discussie en vervolgens een beweegsessie. Daarna is er ook een mogelijkheid tot een diner. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel een plek door onderstaand formulier in te vullen.

Programma:

 1. 13:30 tot 15:00 Lezing door Melchior Meijer, o.a. bekend van het blog Het Paleo Perspectief
 2. 15:00 tot 16:00 laagdrempelige bewegingsworkshop onder leiding van Micha van der Wal
 3. 16:00 Buffet (beperkt aantal plaatsen)

Lezing Melchior Meijer

“Terug naar Mosselbaai: gezond en happy leven in de ‘human zoo’,” met aansluitend een discussie.
Melchior neemt ons mee op een zoektocht naar antwoorden op een paar cruciale Paleovragen.

Waar werden wij mens?

 1. Waar en onder welke omstandigheden ontwikkelden we het orgaan dat ons letterlijk aan de top van de voedselketen plaatste, ons enorme, complexe brein?
 2. En als neolithische voedingsmiddelen als granen, suiker, melk en geconcentreerde zaadoliën problematisch zouden zijn, waarom zijn ze dat dan precies?
 3. Het is leuk en aardig dat het evolutionaire perspectief dat voorspelt, maar aan het zoveelste just so verhaaltje hebben we niet veel. Zijn er ook moderne, harde bewijzen voor? En zo ja, waarom willen we er geen lessen uit trekken?

Wanneer

 • Zondag 28 januari
 • De lezing begint om 13:30
 • De zaal gaat open om 13:15

Waar

 • Utrecht
 • Hoog Catharijne
 • Meeting Plaza

Kosten

 • De lezing is op donatiebasis
 • Paleobuffet 25 Euro
 • 30 plaatsen beschikbaar

Meeting Plaza in Hoog Catharijne te Utrecht: Godebaldkwartier 20, 3511 DX Utrecht. Vlakbij Vishandel Volendam. Goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook met de auto of de fiets. Hier zie je hoe je kan lopen vanaf Utrecht centraal. Op internet staan diverse routebeschrijvingen.


kosten: De lezing is op donatiebasis; de donaties gaan naar de non-profit Ancestral Health stichting Nederland. Het buffet kost 25 Euro.
De mogelijkheid bestaat dus om samen met het bestuur en de andere vrijwillgers met een buffet de dag af te sluiten. Het buffet zal bestaan uit groente, fruit, vlees, vis, eieren en noten, helemaal Paleo dus. Hiervoor zijn dertig kaarten beschikbaar. De kosten hiervoor zijn dus vijfentwintig euro. Je kan betalen op de dag zelf (er zijn genoeg pinautomaten in Hoog Catharijne). Heb je (nog) speciale(re) dieetwensen, geef dit dan s.v.p. aan bij je aanmelding.

Ten slotte zoeken we ook nog een kundig iemand die een video-opname kan maken van de bijeenkomst, zodat we de lezing ook online kunnen plaatsen. Mocht je dat willen doen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier dan nemen wij contact met je op.

Met een vriendelijke groet namens alle vrijwilligers,

Esther Nederhof,
Voorzitter Ancestral Health Nederland


Bezoekers aan het winter-event 2018 bedankt

Namens alle vrijwilligers van de stichting Ancestral Health Nederland willen we alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid. De vele inschrijvingen en de leuke reacties die we hebben gehad geven ons weer veel inspiratie om te gaan werken aan meer van zulke activiteiten in de toekomst. In afwachting van de video registratie zetten we hier vast de slides van Melchior Meijer online.

 

Tot de volgende keer,

Esther Nederhof
Voorzitter stichting Ancestral Health Nederland

Dit is de videoregistratie met een speciaal woord van dank voor Arjan Gunst die de gehele presentatie voor ons op video heeft gezet.


Presentatie door Melchior Meijer op het AHS winterevent 2018

Ian Spreadbury

Melchior haalt tijdens zijn presentatie regelmatig het werk van Ian Spreadbury aan. Dus deze lezing die hij gaf op het Amerikaanse Ancestral Health Symposium is zeker interessant om eens te bekijken.

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven