Lezing Melchior Meijer Terug naar Mosselbaai

Op zondag 28 januari hebben we de eerste lezing van 2018 gestart in Utrecht:

Lezing Melchior Meijer

“Terug naar Mosselbaai: gezond en happy leven in de ‘human zoo’,” met aansluitend een discussie.
Melchior neemt ons mee op een zoektocht naar antwoorden op een paar cruciale Paleovragen.

Waar werden wij mens?

  1. Waar en onder welke omstandigheden ontwikkelden we het orgaan dat ons letterlijk aan de top van de voedselketen plaatste, ons enorme, complexe brein?
  2. En als neolithische voedingsmiddelen als granen, suiker, melk en geconcentreerde zaadoliën problematisch zouden zijn, waarom zijn ze dat dan precies?
  3. Het is leuk en aardig dat het evolutionaire perspectief dat voorspelt, maar aan het zoveelste just so verhaaltje hebben we niet veel. Zijn er ook moderne, harde bewijzen voor? En zo ja, waarom willen we er geen lessen uit trekken?

Bezoekers aan het winter-event 2018 bedankt

Namens alle vrijwilligers van de stichting Ancestral Health Nederland willen we alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid. De vele inschrijvingen en de leuke reacties die we hebben gehad geven ons weer veel inspiratie om te gaan werken aan meer van zulke activiteiten in de toekomst. In afwachting van de video registratie zetten we hier vast de slides van Melchior Meijer online.

 

Tot de volgende keer,

Esther Nederhof
Voorzitter stichting Ancestral Health Nederland

Dit is de videoregistratie met een speciaal woord van dank voor Arjan Gunst die de gehele presentatie voor ons op video heeft gezet.


Presentatie door Melchior Meijer op het AHS winterevent 2018

Ian Spreadbury

Melchior haalt tijdens zijn presentatie regelmatig het werk van Ian Spreadbury aan. Dus deze lezing die hij gaf op het Amerikaanse Ancestral Health Symposium is zeker interessant om eens te bekijken.

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven