Het eerste Nederlandse Ancestral Health Symposium

Met gepaste trots kondig ik aan dat je je vanaf vandaag kunt inschrijven voor het eerste Nederlandse Ancestral Health Symposium, dat wordt gehouden op zaterdag 26 september 2015 in Groningen. Ik ben als één van de vrijwilligers betrokken bij de organisatie ervan, in samenwerking met het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences.

Zonder op te willen scheppen, wil ik toch even zeggen dat we een fantastische set sprekers bij elkaar hebben! De keynote speakers zijn Tim Noakes en Frits Muskiet. Naast de keynotes zijn er parallelsessies, waarvan er steeds één gaat over voeding en één over beweging.

In de lijn over voeding spreekt diëtiste Janet Noome over de rol van paleovoeding in auto-immuunaandoeningen en over haar praktijkervaringen, hoogleraar Hanno Pijl doet een duo-presentatie met diëtiste Connie Hoek over het project ‘Keer Diabetes Om‘, Evert Berkelaar, bekend van Het Paleo Principe, spreekt over de klinische trial met paleovoeding bij mensen met het metabool syndroom en hoogleraren Leo Pruimboom en Peter Voshol houden ook een presentatie over de relatie tussen voeding en gezondheid vanuit evolutionair perspectief.

In de lijn over beweging spreekt hoogleraar Bert Otten over de consequenties die het lopen op twee benen heeft voor het menselijke brein en voor de lichaamsbouw, hoogleraar Gertjan van Dijk houdt een verhaal over de driehoek fysieke activiteit – voeding – gewicht en ook psycho-neuro-immunoloog Tom Fox houdt een presentatie in de lijn over beweging.

door: Esther Nederhof

Dit artikel verscheen eerder in Voeding en Psyche

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven