De rewilding lifestyle

In onze huidige westerse leefwereld gaat het behoorlijk hard en lopen we onszelf voortdurend voorbij. Druk, druk, druk. Stijf, stijf, stijf. Moe, moe, moe. Zowel geest als lichaam dragen hier de gevolgen van.

In onze huidige westerse leefwereld gaat het behoorlijk hard en lopen we onszelf voortdurend voorbij. Druk, druk, druk. Stijf, stijf, stijf. Moe, moe, moe. Zowel geest als lichaam dragen hier de gevolgen van. Velen onder ons nemen gewild of ongewild, bewust of onbewust, deel aan de rat race en hebben er geen benul van hoe het anders kan. Rewilding is onze manier van leven, geïnspireerd op natuurvolkeren, nomaden en jager-verzamelaars, met als doel, gezond, vrij en blij, sterk en ja, ook wat wilder, door het moderne leven te stappen. Thema’s die hierbij aan bod komen zijn voeding, nachtrust reconnectie, beweging, outdoor beleving en bushcraft- en survivaltechnieken. Rewilden is een state of mind. Het moet kunnen in Alaska, Borneo, of in je achtertuin.

Over Bert Poffé

De voorbije 25 jaar hebben mijn vrouw en ikzelf behoorlijk wat gereisd. Voor Sabena was ik als cabin crew member 7 jaar lang een professionele nomade. Als avonturier- ontdekkingsreizigers konden wij in vele Europese landen, zoals Zweden, Finland, Frankrijk of Spanje, maar ook verder van huis, in Chili, Groenland en verschillende regio’s in Canada, onze honger naar fysieke en avontuurlijke uitdagingen stillen. Waar we de meeste voldoening uit halen? Dat zijn die ontdekkingsreizen waarbij je kan leren van en leven met mensen die nog dicht bij de natuur staan. Meerdere verblijven bij de Canadese First Nations en het contact met Mongoolse nomaden lieten onuitwisbare herinneringen na.

Die rugzak vol (reis)ervaringen spoorde ons er toe aan life(style) coach te worden. we volgden beiden de nodige opleidingen o.a. life coach, spartan training coach en instructor hiking and survival, herborist, health coach,…) en startten samen een eigen coachingpraktijk, “rewilding drum”.

bertpoffe.com

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven