Vincent Barink en Ruth Langemeijer

De workshop Barefoot running wil je laten voelen en ervaren dat rennen op blote voeten of rennen met minimalistische schoenen niet gevaarlijk is. De workshop gaat in op de vele vooroordelen die er zijn.

Vincent Barink is als vicevoorzitter van de stichting Barefoot Bewegen betrokken bij de organisatie van het Barefoot Evenement en geeft daar de workshop ‘rennen’. Daarnaast organiseert hij wandelingen op blote voeten, voor mensen die willen ervaren hoe het voelt om op blote voeten over verschillende natuurlijke ondergronden te lopen. Inclusief theorie over een goede basishouding, plaatsing van voeten, verzorging, e.d.

Al 6,5 jaar loopt hij hard op blote voeten, vooral in de natuur. Tot een marathonafstand loopt hij op blote voeten, en Alpentrails op FiveFingers. Sinds 5 jaar volgt hij een Paleo-lifestyle en is erg geïnteresseerd in evolutionaire gezondheid.

Ruth Langemeijer focust met veel plezier op de kracht van de mens en is in 2013 gestart als zelfstandig ondernemer met Krachtenknoop en FeeTback-Amsterdam. Ze brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Als bedrijfskundige is ze er voor het leiden, ontwikkelen en verbeteren van uw organisatie. Met specifieke aandacht voor de mens. Als Barefootcoach leert ze mensen natuurlijk bewegen zodat ze zonder pijn of blessures energiezuinig het plezier van bewegen kunnen ervaren. Ze geeft trainingen waarin mensen leren wandelen, hardlopen op een natuurlijke manier, met gebruik van de 5 schokdempers in je lijf en zo min mogelijk verspilling van energie.

Titel clinic: Barefoot running

De workshop wil je laten voelen en ervaren dat rennen op blote voeten of rennen met minimalistische schoenen niet gevaarlijk is. De workshop gaat in op de vele vooroordelen die er zijn. We laten je zien dat naar ons idee eventuele kleine nadelen opwegen tegen de vele blijvende gezondheidsvoordelen die deze manier van lopen je gaat opleveren. Met minder inspanning dan je gewend was. Met de looptechniek doen we een aantal oefeningen waarbij je de spieren en pezen net iets anders gebruikt dan je gewend was.

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven