Moniek Westerman

De ruimte voor een cross­over zoals in deze Clinic is er maar zelden, maar dat is juist een spannende dimensie. Naast voedsel verkrijgen hebben mensen altijd iets willen maken, zolang de beschaving bestaat.

Na de Havo deed Moniek Westerman (1960) in Groningen de opleiding Voeding en Diëtetiek. Ze werkt al jaren in een 1e lijns diëtistenpraktijk ‘in Stad’ en raakt steeds meer geboeid door de samenhang tussen gezondheid en de verscheidenheid aan keuzes die mensen daaromtrent maken. Een nieuwe manier van observeren leerde ze toen ze, net voor haar 40e , naar de Academie Minerva ging. Sinds 2003 combineert ze twee banen, als zijn het een soort communicerende vaten. Het ene voedt het andere; de energie komt soms uit creëren, dan weer uit adviseren en motiveren.

Vuurplaats

De ruimte voor een cross-over zoals in deze Clinic is er maar zelden, maar dat is juist een spannende dimensie. Naast voedsel verkrijgen hebben mensen altijd iets willen maken, zolang de beschaving bestaat. Samen een symbolische ‘Vuurplaats’ bouwen en warme thee drinken; dat gaan we doen. De ochtend begroeten door het vuur aan te maken in jezelf door actief te zijn en warmte in te nemen. Met de handen werken om het hoofd leeg maken voor de rest van de dag en wie weet in gesprek gaan over de ‘gut feelings’ die het maakproces oproept.

  • diploma Voeding en Diëtetiek, Groningen (1982) www.dietcoach.nl
  • diploma Kunstacademie Minerva Groningen(2003) www.moniekwesterman.nl
  • werkend lid NKVB sinds 2012

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven