Verwilder je werkplek

Tegenwoordig bewegen we niet meer op natuurlijke wijze. We kunnen met weinig beweging heel makkelijk overleven, de koelkast is meestal binnen 5 stappen bereikbaar...

Tegenwoordig bewegen we niet meer op natuurlijke wijze. We kunnen met weinig beweging heel makkelijk overleven, de koelkast is meestal binnen 5 stappen bereikbaar.
Des ter meer comfort in onze leven (lees inactiviteit), des te meer discomfort wordt ervaren in ons lichaam.
Is lopen echt ‘gecontroleerd vallen’ of is dit het resultaat van bovenstaande?

Het is tijd voor een andere opvatting over wat noodzakelijke beweging is. Beweging is niet te vervangen door een paar uur sport of fitness. De manier waarop je beweegt is aan verandering toe!

Gebaseerd op een evolutionair model, het fundament van Oergezond Bewegen (Restorative Exercise™) is eenvoudig: het gebruik van elke spiervezel is een noodzaak voor gezondheid en is niet optioneel. Nu, met het grote gemis aan beweging, het gemis aan mechanische prikkels (mechanotransductie), gaan onze cellen zich chaotisch gedragen wat resulteert in blessures en ziektes.

Het is niet genoeg om ons (kantoor)lichaam ‘meer’ te laten bewegen. Het is belangrijk om kwalitatief goed te bewegen, in uitlijning. Als je je tenen aan kan raken ben je dan flexibel? Is hypermobiliteit echt zo gewoon? De uitlijningspunten (alignment points) van Restorative Exercise™ -die we gebruiken in de oergezond bewegenclinics – helpen je lichaamsdelen te ankeren tijdens een oefening zodat de juiste spieren aan het werk worden gezet en de optimale mobiliteit terug komt in de gewrichten. Het in uitlijning bewegen geeft een nieuwe vorm (lees stabiliteit, kracht en gezondheid) aan je lichaam, want je fysieke structuur is dynamisch en kneedbaar.

Voor een goede gezondheid is het “verwilderen” van je leefomgeving belangrijk. Begin met kleine aanpassingen: een dynamische werkplek, plat schoeisel, meer wandelen, minder stoelzitten. We besteden in de oergezond bewegenclinic aandacht aan de overgangsfase zodat jij de oergezonde versie van jezelf kunt worden!

Zie voor meer informatie:

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven