Survivalrun

Survivalrun is een opkomende sport die ontstaan is in de Achterhoek in 1992. Inmiddels is deze sport verspreid door heel Nederland en ook internationaal aan het groeien.

Survivalrun is een opkomende sport die ontstaan is in de Achterhoek in 1992. Inmiddels is deze sport verspreid door heel Nederland en ook internationaal aan het groeien. Deze sport biedt een complete training voor het gehele lichaam en spreekt uithoudingsvermogen, kracht, handelingssnelheid, lenigheid en vooral coördinatie van het bewegen aan. Bijna alle spieren in het lichaam worden gebruikt. Doordat je bij deze sport voldaan over de finish komt haalt dit de oermens in je naar boven. Tijdens de survival clinic wordt kennis gemaakt met de sport survivalrun en ervaren welk effect het klimmen en halen van de hindernissen in combinatie met uitdagende looprondjes hebben op je lichaam en je mentaliteit.

Tijdens een survivalrun wordt een parcours hardlopend afgelegd waarbij er onderweg verschillende hindernissen en special tasks uitgevoerd moeten worden. Het hardloop parcours bestaat voornamelijk uit off road loopstukken door velden, akkers, sloten en bossen. De locatie waar deze plaatsvindt bepaald het terrein en type wedstrijd. In Groningen gaat de wedstrijd vooral over klei, terwijl in de achterhoek veel meer een bosrijke omgeving gebruikt wordt. De hindernissen worden veelal gebouwd van houten balken, touwen en netten. Sommige hindernissen zijn kort zoals bijvoorbeeld klimmen met een touw over een balk, andere hindernissen zijn lang waarbij er bijvoorbeeld 100 meter geklommen moet worden en de grond niet geraakt mag worden. Daarnaast wordt de sport aangevuld met special tasks als boogschieten, kajakken of kanoën, last lopen (hardlopend bijvoorbeeld een balk meenemen) en houthakken. Bij de start van de survivalrun krijgt iedere deelnemer een rood polsbandje. Deze dient ook bij de finish weer afgegeven te worden. Wanneer een hindernis niet correct volbracht wordt moet de deelnemer het bandje inleveren.

In Groningen is Survival Vereniging Groningen de partij die trainingen aanbiedt op de survivalbaan bij het Zernike. De trainingen worden verzorgd door Jesper Hommes.

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven