Laat je hart ademen

De cd ‘Laat je hart ademen’ sluit aan op de Clinic over adem vandaag. De cd is bedoeld voor mensen die hun lichaamsbewustzijn willen verdiepen en de verbinding met hun hart willen verstreken.

De cd ‘Laat je hart ademen’ sluit aan op de Clinic over adem vandaag. De cd is bedoeld voor mensen die hun lichaamsbewustzijn willen verdiepen en de verbinding met hun hart willen verstreken. De ingesproken adem- en bewegingsoefeningen nodigen je uit om uit het denken naar de wereld van het voelen te komen opdat je met lichaam, hart en ziel in het hier en nu aanwezig kunt zijn. Het oefenaanbod is zodanig gekozen dat de oefeningen hartcoherentie bevorderen.

Hartcoherentie is een bijzondere toestand, waarin het hart functioneert met regelmatige, ritmische versnellingen en vertragingen. In deze toestand weerspiegelt het hart de balans tussen de twee delen van het autonome zenuwstelsel die zorgen voor actie (sympatisch zenuwstelsel) en rust (para-sympatisch zenuwstelsel). Op de momenten dat je hartritme coherent is voel je je ontspannen en tegelijkertijd alert. Het is de toestand van de optimale ervaring en een belangrijke indicator voor ons welzijn.

Het trainen van hartcoherentie helpt je om fysiek, emotioneel en mentaal meer evenwicht te vinden. Hartcoherentie, wat een regelmatige afwisseling van het versnellen en vertragen van het hartritme inhoudt, is een indicator voor ons welzijn.

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat het hart verschillende systemen (zenuw-, hormoon- en immuunstelsel) diepgaand beïnvloedt evenals het functioneren van ons brein. Daarom is het van groot belang voor onze gezondheid, ons welbevinden en ons prestatievermogen

De hartcoherentiemethode kan ingezet worden om verschillende doelen te bereiken:

  • verminderen van stress en stressgerelateerde klachten;
  • meer emotionele balans, effectief omgaan met stressvolle en pijnlijke emoties;
  • betere concentratie, meer helderheid in denken;
  • meer toegang tot intuïtie en de wijsheid van het hart.

Hartcoherentie wordt inmiddels succesvol toegepast in de gezondheidszorg, in psychologische praktijken, het bedrijfsleven, op scholen en in de sportwereld.

Voor sommigen is deze cd misschien een eerste kennismaking met hartcoherentie en worden zij nieuwsgierig naar meer.

En voor andere is de cd misschien een leuk instrument om af en toe gebruik van te maken om meer in verbinding met het eigen hart te komen.

Nieuwsbrief

Contact

ga naar boven